Praktijk voor Inergratieve Psychotherapie
Neem Contact op: 06 -17263011

Het innerlijk kind toelaten

Het innerlijk kind toelaten

Vaak zijn onze belemmeringen in onze jeugd ontstaan. Het zijn onze eigen overlevingsstrategieën die ons belemmeren, terwijl ze als kind erg functioneel waren. Werken met het innerlijk kind is een mooie en liefdevolle methode om contact te maken met de delen in ons die ons in het hier en nu in de weg kunnen zitten. Onderstaand verhaal laat een voorbeeld zien van hoe een client dat ervaren heeft.

Een rol spelen, het gevoel ontbreekt

‘Ik ben een man van halverwege de 50 en heb besloten dat ik weer in therapie ga. Zelf noem ik het ‘ ontwikkelingsgesprekken’, dan klinkt het niet zo zwaar.

Al heel lang vind ik de omgang met mijn (volwassen) kinderen moeilijk. Ik heb vaak het gevoel dat ik een rol speel, niet alleen voor mijn drie kinderen maar ook voor mijn kleinkinderen. Het gevoel ontbreekt vaak. Ik weet dat ik heel veel van ze hou en dat ze een belangrijke plaats in mijn leven innemen maar kan dat vaak moeilijk uiten.

Onveilige hechting met eigen ouders

Na nu een aantal keren een ontwikkelingsgesprek te hebben gevoerd, ben ik erachter gekomen dat ik weinig contact maak met mijn eigen kindsdeel in mijzelf. Ontstaan vanuit een onveilige hechting met mijn eigen ouders, heb ik altijd bedacht dat ik sterk moet zijn en niet zielig moet doen. Er is tenslotte er maar een die ik kan vertrouwen in dit leven en dat ben ik zelf.

Contact met innerlijk kind, verbetert contact biologische kinderen

De eerste inzichten zijn er, nu verder met de hoop dat, wanneer ik contact met mijn innerlijke kindsdeel kan maken, ik ook met mijn eigen kinderen en kleinkinderen een betere band kan opbouwen.’

Het gevolg van werken met het innerlijk kind

In dit voorbeeld zegt deze man dat hij voelt dat, als hij contact maakt met zijn innerlijk kind hij ook het contact met zijn eigen biologische kinderen kan verbeteren.

Hij praat nu met zijn kinderen over zijn opvoeding en wat zijn gemis is geweest in zijn leven en hoe hij soms niet in staat was om te geven wat hij zelf niet had ontvangen. Door zijn innerlijk kind toe te laten en te voelen wat hij nodig heeft en daar liefde voor te hebben, kan het weer gaan stromen. Hij kan nu  meer voelen dat hij een echte connectie kan maken met zijn kinderen.

 

Geef een reactie

Contact

In een ander licht
Maartje van Driel

Op dinsdag middag, woensdag en donderdag;

Met Stip
Raadhuisplein 14
2914 KM Nieuwerkerk aan den IJssel

Op maandag en vrijdag bereikbaar bij:

Sansoma 
Dorpsstraat 26
3941 JM Doorn

Mobiel: 06 -17263011
e-mail -Maartje

info@ineenanderlicht.nl

Laatste berichten