Vrouwen(stilte)retraite, Ontdek je vrouwenkracht!

13-16 september

In deze retraite is het thema: Jouw vrouwenkracht!

Doormiddel van mooie systemische oefeningen, meditaties, opstellingen en theorieën, creativiteit en dansen, maar vooral veel stilte, kijk je naar wat maakt dat je de vrouw bent geworden die je bent en de vrouw die je zou willen zijn.

Vrouwen zijn in staat om een warme bedding te creëren, waarin acceptatie en liefde vanzelfspekend is. Samen en alleen zul je worden uitgenodigd en uitgedaagd om buiten je comfortzone te stappen en ons toch gedragen en geliefd te voelen. Op die manier is het mogelijk te groeien en te ontwikkelen.  Dat is de kracht van vrouwenenergie!

Thema’s

  • onze voormoeders, de moederlijn
  • welke boodschappen heb je mee gekregen
  • wie ben je nu
  • hoe voel je je als vrouw
  • vrouwenenergie en kracht
  • sensualiteit en aanraking

Samen duiken we de diepte in om te ervaren is hoe het is om je echte vrouwelijkheid ( samen) te ervaren.

Het programma houden we even geheim, maar het zit boordevol mooie. liefdevolle en diepgaande  oefeningen. We zullen lachen en huilen en dansen en stilzijn.

Wil je toch iets meer weten over het programma, neem dan contact op.

Locatie:       de Maanhoeve, Exloerveen,

wanneer:    wo 13 september 12.00 uur tot zaterdag 16 september 17.00 uur

kosten:        925, – EURO voor een eenpersoonskamer,  895, – voor een twee persoonskamer

 

Systemische werk en stilte retraite

9, 10 en 11 november 2023

systemisch werk en stilte retraite

In deze retraite krijgt je jouw eigen opstellingen en neem je deel in die van de anderen. We zetten verschillende vormen van opstellingen in, namelijk familie opstellingen en opstellingen van het verlangen ( IZR). Je kunt kiezen welke opstelling je wil.

Hier kan je meer lezen over familie opstellingen en hier over opstellingen van het verlangen ( ook wel IZR.

Stilte

Tussen de opstellingen door heb je eigen tijd in stilte. De stilte zorgt voor meer verdieping. Ook het eten zal in stilte genuttigd worden.

In de ochtend en avond doen we ook andere oefeningen zoals ademwerk of TRE, visualisaties of meditaties en muziek.

Maaltijden

Er wordt een heerlijke 3 gangen  (zoveel mogelijk) biologische vegetarische maaltijd voor ons gekookt door onze kok en er is een uitgebreid ontbijt- en lunchbuffet. Het eten wordt in stilte genuttigd.

Als je dieetwensen of allergieën hebt kan je dat aan geven aan de retraitegever tijdens de reservering, bijvoorbeeld gluten of lactose of andere allergieën. Wij houden daar dan graag rekening mee.

 

Locatie:       Centrum Athanor, Lochem,

wanneer:    do 9- za 11 november 2023

kosten:        695, – EURO voor een eenpersoonskamer,  725, – voor een twee persoonskamer

Wil je meer weten over de retraite, neem dan contact op.

 

SCHRIJF JE NU IN!

Over Nancy en Maartje 

De retraite wordt begeleid door 2 zeer beetrokken en professionele therapeuten Nancy  Meijs en Maartje van Driel

Beide zijn zij al jaren werkzaam als integratief therapeut. In hun praktijken werken ze met verschillende methodieken, Hun expertise is vroegkinderlijk trauma.

In hun praktijken krijgen zij cliënten die hun klachten op een diepere laag willen onderzoeken. Zowel Nancy als Maartje zijn zeer betrokken therapeuten. Hun empathie, kennis, ervaring en inzichten zorgen ervoor dat cliënten op een diepere laag bij zichzelf terugkomen, waardoor zij meer zelfliefde, regie en vrijheid gaan ervaren.  Hun idee is dat iedereen alles al in zich heeft en zij lopen graag een eindje mee op het pad van hun client.

‘Ik heb er enorm van genoten. Het was een echte verrassing. Ik denk er tot nu toe dagelijks aan en vind de stilte bij mezelf terug. Ben ook wel onder de indruk van de drukte van alledag. En gun mezelf mijn rust, zo heerlijk, mmm’.

‘Wat een heerlijke, fijne, bijzondere ervaring. Door de rust en stilte ervaar ik zoveel kracht en liefde in mezelf. Een vol programma met zoveel afwisseling.  Ik ben zeer dankbaar.’

Ik heb er enorm van genoten. Het was een echte verrassing. Ik denk er tot nu toe dagelijks aan en vind de stilte bij mezelf terug. Ben ook wel onder de indruk van de drukte van alledag. En gun mezelf mijn rust, zo heerlijk, mmm’.

‘Wat een heerlijke, fijne, bijzondere ervaring. Door de rust en stilte ervaar ik zoveel kracht en liefde in mezelf. Een vol programma met zoveel afwisseling.  Ik ben Nancy en Maartje zeer dankbaar.’

Het weekend in stilte met alle aandacht voor mijzelf heeft mij diep geraakt. Alle opstellingen hebben wel iets in mij aangeraakt. Ik heb het contact met mezelf weer mogen ervaren.  Hierbij kwam veel verdriet kijken, maar het mocht er allemaal eens zijn. Door de stilte was er meer acceptatie van mezelf in plaats van helemaal vast te lopen in gedachten, gevoelens en emoties.

Tijdens het weekend heb ik ook inzicht gekregen in mijn relaties tot anderen. Vooral de plek in mijn familie is me duidelijk geworden en de patronen die ik heb ontwikkeld. Wie zijn mij echt nabij, wie gaan mij aan het hart en waarom: ik kan er bij sommigen nu heel duidelijk de vinger opleggen en dat verdiept voor mij de verbinding met die personen.  Het werkt ook andersom, dan draagt het inzicht bij aan het accepteren dat ik minder nabijheid in die relatie ervaar.

Het weekend laat zich samenvatten in het woord ‘dankbaarheid’. Dankbaarheid aan de begeleiders dat zij zoiets moois kunnen neerzetten, dankbaarheid naar de paar lieve mensen om mij heen die mij willen helpen en begrip en bewondering hadden dat ik dit weekend ging doen. En dankbaarheid naar mezelf, dat ik mezelf deze ervaring heb durven en kunnen geven’.

 

De begeleiding was top! Jullie zijn twee heel verschillende types maar vullen elkaar daardoor juist goed aan. Daarnaast hebben jullie allebei evenveel liefde voor jullie vak en jullie cliënten. Dat is de intentie die jullie uitstralen en dat op zich werkt al helend. Heel mooi.