Stilte en innerlijk kind retraite

7-9 novemner 2024

 

In deze drukke hectische tijd kun je behoefte hebben om je af en toe terug te trekken om ruimte te nemen om bij jezelf te komen. Stilte is de manier bij jezelf om te komen. De innerlijk kindweg naar binnen is het gemakkelijkste als je tijd neemt; Voorbij je gedachten, voorbij de prikkels die je afleiden. In de stilte kun je je innerlijk kind voelen en horen en in de stilte kan je het koesteren en verzorgen.

Over de stilte

In stilte met je zelf in de groep, reflecteer je over jezelf en dat wat jou kan afhouden of belemmeren van een vrij en vreugdevol leven. In stilte staan we stil bij de patronen die je al vroeg hebt aangeleerd om met stress of pijn om te kunnen gaan. Deze patronen noemen we het innerlijk kind. Het kind in ons is klein gebleven en reageert soms op dezelfde manier als toen het klein was. Vooral als er in het hier en nu situaties zijn die lijken  op toen je klein was..  Dat kan ongemakkelijk of pijnlijk zijn en in veel gevallen brengt het je niet waar je wil zijn. Tijdens deze dagen krijg je handvatten om deze patronen te onderzoeken en om te buigen. Meer liefde is het gevolg, niet alleen naar jezelf maar ook naar je omgeving. Als het kind in ons blij is, zijn wij het ook!

In het weekend ben je afwisselend in de groep en heb je voldoende tijd voor jezelf als je daar behoefte aan hebt. Niets moet en alles mag.

Locatie: centrum Athanor Lochem

De 3-daagse wordt gehouden in het prachtige centrum Athanor in de prachtige bosrijke omgeving van Lochem. Dit centrum is bij uitstek geschikt voor een stilte-retraite. Het prachtige centrum is helemaal ingericht op stilte en bezinning. Met mooie ruimtes en fijne slaapkamers. Je krijgt een eigen slaapkamer met badkamer. Er heerst een sereniteit. De gastheer en vrouw zorgen ervoor dat dat jouw verblijf hier op en top geregeld is. De begeleiders van de retraite zorgen voor betrokkenheid en warmte en mogelijkheid tot bezinning. Dit centrum is top!

Het centrum is omringd met een prachtige natuurlijke tuin en ligt midden in de pracht van de Achterhoek. Hier kan je overal verblijven zonder gestoord te worden. Je kan je terugtrekken in de natuur, wandelen in de bossen of velden of lekker tegen een steen of boom aan zitten om naar binnen te keren. De stilte is bijna overweldigend. En als je een keer s nachts naar buiten wil, s de sterrenhemel oogverblindend mooi.

Waar slaap je?

Je slaapt in een één of twee persoonskamer met een eigen badkamer

In deze kamer kan je je rustig terugtrekken als je daar behoefte aan hebt. De stilte van de natuur zal ook doordringen in je slaapkamer.

 Eten:

Er wordt een heerlijke 3 gangen vegetarisch (zoveel mogelijk biologisch)maaltijd voor ons gekookt door onze kok en er is een uitgebreid ontbijt- en lunchbuffet. Alle maaltijden zijn in onze eigen eet- woonkamer.

Het eten wordt in stilte genuttigd. Zo kan je makkelijker bij jezelf blijven en word je minder afleid door prikkel om je heen

Kosten 

Kosten 695  EUR voor een 2 persoonskamer en 725 EUR voor een 1 persoonskamer

Wanneer

Van donderdag 7 november 12.00 uur tot zaterdag 9 november 16.00 uur

Begeleiding

Deze retraite wordt begeleid door Nancy Meijs en Maartje van Driel. Zij zijn allebei integratief therapeut en werken al jaren van uit hun eigen praktijk.

Nancy Meijs: Gedreven, liefdevol, helder, to the point, humor, veel kennis, toegewijd, diepgaand, empathisch

Maartje van Driel: Warm, liefdevol, betrokken, zacht, empathisch, veilig, diepgaand, geduldig.

Dit zijn zo een paar eigenschappen van beide begeleiders, Samen vormen ze een complementerend team bij wie je helemaal jezelf kan zijn. Met hun therapeutische achtergrond zijn ze in staat dingen snel te doorgronden en zien ze waar het om gaat werkelijk over gaat en wat jij nodig hebt.

Er is altijd ruimte voor een individueel gesprek als je daar behoefte aan hebt.

Programma

Donderdag 

11.30     Inloop 

12.15    Kennismaking en praktische zaken.

13.30    Lunch 

14.30    programma,  innerlijk kind werk                               

15.30     Eigen tijd 

17.30     Delen

18.00     Diner 

19.30     TRE

 

Vrijdag 

8.00       Visualisatie 

9.00       Ontbijt 

10.00     Innerlijk kind werk

11.00    tijd voor jezelf 

13.00     Lunch 

14.00     Innerlijk kind werk

15.00    Stilte tijd voor jezelf 

18.00    Diner 

19.00    Eigen tijd

20.00    Ademsessie  

 

Zaterdag 

8.00       TRE

9.00       Ontbijt 

10.00     Innerlijk kind werk

11.00     eigen tijd

13.00    Lunch 

14.00    Afronding 

15.30    Afscheid 

 

Algemene opmerkingen

  • Er is ruimte voor maximaal 14 deelnemers in deze retraite (zowel mannen als vrouwen).
  • Neem gemakkelijk zittende kleding mee.
  • Neem een matje en een dekentje mee als je TRE wil doen
  • Ook tijdens de ‘alleen-tijd’ wordt de stilte in acht genomen en wordt niet gesproken met elkaar. Respecteer elkaar.
  • Ook de maaltijden worden in stilte gehouden.

 

Vervolgsessie 

Wil je een online vervolgsessie bij 1 van ons alvast inplannen dan kan dat. Dit is vaak erg prettig omdat een opstelling nog lang nawerkt. De kosten van deze online sessie is 75 euro.

 

 

Inclusief

Deze retraite is inclusief:

– Professionele begeleiding van 2 therapeuten

– 2 overnachtingen op eigen kamer inclusief eigen badkamer

– 2 keer ontbijtbuffet

– 2 keer lunchbuffet

– 2 keer vegetarische 3 gangen maaltijd

– Onbeperkt koffie, thee, water, fruit en snacks

– Toeristenbelasting

 

 

Over Nancy en Maartje 

De retraite wordt begeleid door 2 zeer beetrokken en professionele therapeuten Nancy  Meijs en Maartje van Driel

Beide zijn zij al jaren werkzaam als integratief therapeut. In hun praktijken werken ze met verschillende methodieken, Hun expertise is vroegkinderlijk trauma.

In hun praktijken krijgen zij cliënten die hun klachten op een diepere laag willen onderzoeken. Zowel Nancy als Maartje zijn zeer betrokken therapeuten. Hun empathie, kennis, ervaring en inzichten zorgen ervoor dat cliënten op een diepere laag bij zichzelf terugkomen, waardoor zij meer zelfliefde, regie en vrijheid gaan ervaren.  Hun idee is dat iedereen alles al in zich heeft en zij lopen graag een eindje mee op het pad van hun client.

‘Ik heb er enorm van genoten. Het was een echte verrassing. Ik denk er tot nu toe dagelijks aan en vind de stilte bij mezelf terug. Ben ook wel onder de indruk van de drukte van alledag. En gun mezelf mijn rust, zo heerlijk, mmm’.

‘Wat een heerlijke, fijne, bijzondere ervaring. Door de rust en stilte ervaar ik zoveel kracht en liefde in mezelf. Een vol programma met zoveel afwisseling.  Ik ben zeer dankbaar.’

Ik heb er enorm van genoten. Het was een echte verrassing. Ik denk er tot nu toe dagelijks aan en vind de stilte bij mezelf terug. Ben ook wel onder de indruk van de drukte van alledag. En gun mezelf mijn rust, zo heerlijk, mmm’.

‘Wat een heerlijke, fijne, bijzondere ervaring. Door de rust en stilte ervaar ik zoveel kracht en liefde in mezelf. Een vol programma met zoveel afwisseling.  Ik ben Nancy en Maartje zeer dankbaar.’

Het weekend in stilte met alle aandacht voor mijzelf heeft mij diep geraakt. Alle opstellingen hebben wel iets in mij aangeraakt. Ik heb het contact met mezelf weer mogen ervaren.  Hierbij kwam veel verdriet kijken, maar het mocht er allemaal eens zijn. Door de stilte was er meer acceptatie van mezelf in plaats van helemaal vast te lopen in gedachten, gevoelens en emoties.

Tijdens het weekend heb ik ook inzicht gekregen in mijn relaties tot anderen. Vooral de plek in mijn familie is me duidelijk geworden en de patronen die ik heb ontwikkeld. Wie zijn mij echt nabij, wie gaan mij aan het hart en waarom: ik kan er bij sommigen nu heel duidelijk de vinger opleggen en dat verdiept voor mij de verbinding met die personen.  Het werkt ook andersom, dan draagt het inzicht bij aan het accepteren dat ik minder nabijheid in die relatie ervaar.

Het weekend laat zich samenvatten in het woord ‘dankbaarheid’. Dankbaarheid aan de begeleiders dat zij zoiets moois kunnen neerzetten, dankbaarheid naar de paar lieve mensen om mij heen die mij willen helpen en begrip en bewondering hadden dat ik dit weekend ging doen. En dankbaarheid naar mezelf, dat ik mezelf deze ervaring heb durven en kunnen geven’.

 

De begeleiding was top! Jullie zijn twee heel verschillende types maar vullen elkaar daardoor juist goed aan. Daarnaast hebben jullie allebei evenveel liefde voor jullie vak en jullie cliënten. Dat is de intentie die jullie uitstralen en dat op zich werkt al helend. Heel mooi.