Praktijk voor Inergratieve Psychotherapie
Neem Contact op: 06 -17263011

Wat zeggen clienten

Wat zeggen clienten

Wat zeggen clienten over de therapie die ze hebben gekregen?

Het ging helemaal niet goed met mij en in de ggz kreeg ik stempel na stempel die mij alleen nog maar verder de ellende in brachten. Ik besloot zelf onderzoek te doen naar wat ik had en kwam uit op een burn-out. Daar wilde de ggz niet aan. In mijn zoektocht naar hulp, want dat ik hier niet alleen uit kon komen, voelde ik aan alle kanten, kwam ik ‘In Een ander licht tegen’. Wat mij betreft ook de meest passende naam. Maartje was in tegenstelling tot vele andere therapeuten niet bang om met mij te gaan werken. Ze heeft mij geweldig geholpen door naar mijn persoonlijke verhaal te luisteren en niet te werken met hokjes en stempels. Ongelofelijk snel ging ik vooruit en na een paar sessies al (ik had verwacht dat het jaren zou duren) heeft Maartje mij de tools aangereikt waarmee ik zelf verder kon. Het is inmiddels een jaar geleden dat ik een burn-out kreeg. Ik voel mij weer sterk en heb een reis doorgemaakt die ik gek genoeg niet had willen missen. Maartje bedankt! En dat velen de weg naar jouw praktijk mogen vinden.

Marloes (37 jaar)

‘Als ik er op terugkijk, wat maakte de sessies bij Maartje dan zo bijzonder?

Voor mij waren dat twee pijlers:

Ten eerste: dat ik iemand tegenover me vond, die met openheid en inzicht – in dat wat ik als de best denkbare sfeer heb ervaren – met me aan de slag ging.

Ten tweede – en minstens zo belangrijk ‒ dat ik er gaandeweg achterkwam dat wat daarin gebeurde – werkte!

Dat het werkte omdat Maartje mij blijkbaar iedere sessie opnieuw, het juiste ‘instrument’ wist aan te reiken ‒ en zo datgene hielp te bewerkstelligen, wat ik inmiddels zelf als een klein wonder ben gaan beschouwen: het gevoel vrijer te kunnen ademen en lichter te kunnen leven.

Om met een beeld te besluiten: zoals je je kunt voelen wanneer je op een zomerse dag een koele duik in een meer hebt genomen ‒ waarvan de oevers zich voortaan in alle veiligheid voor je uitstrekken’.‘Ik stond als succesvolle carrièremeid op een punt waar ik niet meer verder kwam. Wat ik echt diep van binnen wilde in mijn carrière was heel anders dan wat ik tot dan toe had gedaan. Ik had altijd gedaan wat anderen van mij verwachtten, in plaats van mijn eigen pad te volgen. <
Door de therapie van Maartje, die met een mix van oefeningen en gesprekken werkte die precies bij mij paste, heb ik mijn eigen pad weer leren kennen en blokkades op kunnen heffen. De weg ligt weer vrij voor mij.’


‘Maartje werkt met veel rust en aandacht. Ik heb een aantal sessies bij haar gedaan. Tijdens één van deze sessies hebben we een sociaal panorama opgesteld. Door de opstelling heb ik beter inzicht gekregen in wat er speelde binnen mijn gezin. Door plaats te nemen op de plek van de andere gezinsleden heb ik kunnen ervaren wat de situatie voor hen betekende. Dit heeft er toe geleid dat ik hen met andere ogen ben gaan zien’.


Maartje heeft mij in een paar sessies geholpen om tot nieuwe inzichten te komen over mijzelf in het verleden en wie ik wil zijn naar de toekomst. Door een aantal zaken te benoemen en in een ander perspectief te zetten, heb ik handvatten gekregen om meer balans in mijn persoonlijkheid te vinden en de rust om hier op het juiste tempo aan verder te blijven werken.

Naast dat de inhoud mij geholpen heeft, was het ook een zeer prettige ervaring. Maartje heeft de juiste mix van een luisterend oor en doortastendheid op de momenten dat het nodig was. In de sessies hebben we gebruik gemaakt van een aantal methoden, welke ondersteuning en structuur boden zonder de gesprekken onnodig star te maken. Maartje kan dan ook goed schakelen tussen de theorie en de werkelijke situatie zodat het echt maatwerk wordt waar je mee verder kunt.

Ik kan Maartje dan ook van harte aanbevelen en weet haar in de toekomst te vinden als ik klaar ben voor een vervolg.Afgelopen maanden werd ik steeds vaker geconfronteerd met traumatische ervaringen uit mijn verleden, dit uitte zich in paniekaanvallen, angst en uit mijn gevoel/energie stappen. In de sessies met Maartje ben ik stap voor stap de verschillende ervaringen gaan uitwerken. 

Daarin heeft ze verschillende methodieken gebruikt: TRE, inner child therapy, EMDR en transactionele analyse. Maartje heeft elke keer afgestemd welke methodiek passend zou zijn voor het vraagstuk of de ervaring van dat moment.

Hierdoor heb ik in een aantal maanden tijd een enorme transformatie ondergaan doordat de spanning van traumatische ervaringen af zijn gegaan.

De manier waarop Maartje werkt vond ik erg prettig; er was zeker ook ruimte voor mij om aan te geven welke methodiek prettig voelde.

Ik heb nu veel meer rust en acceptatie, en krijg langzaam weer energie om nieuwe stappen te zetten.” 


Over de bezinnigsweekenden

‘Wat een heerlijke, fijne, bijzondere ervaring. Door de rust en stilte ervaar ik zoveel kracht en liefde in mezelf. Een vol programma met zoveel afwisseling. Maartje en Inez jullie hebben mij heel veel rust in mezelf gegeven. Ik ben zeer dankbaar.’


‘Wat dit weekend mij heeft gebracht is meer inzicht in mezelf, waar ik tegen aan loop en waar ik aan kan werken. Ook vond ik het heel bijzonder dat je in een groep in stilte toch verbondenheid en respect voor elkaar kan voelen. Ik heb ervaren dat je in langdurige stilte geconfronteerd wordt met jezelf en dat er uit komt wat er van binnen nou echt allemaal speelt.

Dit was voor mij niet erg plezierig om doorheen te gaan maar het heeft me wel meer rust opgeleverd. Ik zou het zo nog een keer doen. Een waardevol en bijzonder weekend’

Contact

In een ander licht
Maartje van Driel
Finsestraat 15
2912 TG Nieuwerkerk ad IJssel
Mobiel: 06 -17263011

e-mail -Maartje

Laatste berichten