2024

 

 

1 juli familieopstellingen / opstellingen van het verlangen De hooiberg Leersum

Prijs: Inbrenger € 135, –
Representant / resonant  € 67,50

Koffie en thee en lekkers zijn inbegrepen. De lunch is inbegrepen.

De opstellingendag  gaat door bij minimaal 6 deelnemers

Geef je per mail of telefoon op bij Maartje van Driel

 

Familieopstellingen dagen

Wat zijn Familieopstellingen?Familieopstellingen dagen Nancy Meijs en Maartje van Driel In een ander licht

Familieopstellingen is een methode ontwikkeld door Bert Hellinger
In een familieopstelling werken we met een groep waarin je met een vraagstelling kunt komen over een probleem of patroon in je leven, waar je naar wilt kijken. Ieder mens maakt onderdeel uit van systemen, je gezin van herkomst, je familie in zijn geheel, je relatie of je werk waarin je verbonden met elkaar bent. In ieder systeem zijn regels en wetten, en heeft iedereen een plek, maar soms is jouw plek niet duidelijk.

Patronen en thema’s worden zichtbaar

Tijdens een opstelling representeren de groepsleden de mensen uit jouw persoonlijke systeem van familie of relaties, of een deel hiervan. Hierdoor wordt het thema en de patronen zichtbaar. Doordat je op een plek wordt neergezet voor een bepaald persoon kom je gelijk in zijn/haar energie en ervaar je wat er onderling speelt in het systeem. Door zaken uit te spreken en verschuivingen toe te laten werkt dit helend en inzicht gevend. Bijvoorbeeld, de (volg)orde kan hersteld worden, je neemt je eigen plek weer in, belemmeringen worden zichtbaar, en er kan mogelijk een betere balans komen tussen geven en nemen of gemis en verlangen.

Vraagstelling inbrengen of alleen als representant meedoen

Je kunt je vraag in een opstelling bekijken. We werken dan een uur aan jouw vraag of probleem. Of je kunt alleen als representant meedoen. Je ervaart als representant regelmatig thema’s die met jouw eigen persoonlijke leven te maken hebben. Alle deelnemers blijven bij alle opstellingen aanwezig. Je kunt naast inbrenger ook in een andere opstellingen als representant worden ingezet. Een opstelling duurt maximaal 1 uur.

Veilige begeleiding

Het  wordt begeleid door Maartje van Driel, Zij zorgt veilige en  liefdevolle omgeving.

Wil jij de impact van opstellingen ervaren?

Blijf jij steeds tegen dezelfde thema’s in je leven aanlopen? Heb je het gevoel niet echt vooruit te komen? Blijf je op zoek naar je zelfvertrouwen? Zijn er mensen in je leven waar je mee blijft botsen? Zomaar een paar situaties. Herkenbaar? Dan zou een opstelling misschien iets voor jou kunnen zijn.

 


Traumaopstellingen /IZR  interactionele zelfresonantie (opstelling van het verlangen)

Deze methode is ontwikkeld door Psychotherapeut dr. Franz Ruppert. Hij heeft onderzocht hoe we omgaan met  (vroegkinderlijk) stress of trauma. Trauma’s die zijn ontstaan bij ouders of voorouders kunnen soms diepe sporen achterlaten. De impact daarvan wordt gedragen door volgende generaties. Onmacht, angst, verdriet, woede zijn vaak het gevolg, zonder er grip op te hebben. Als je een kind bent van getraumatiseerde ouders,  is het voor jou als kind niet makkelijk om om te moeten gaan met de pijn of de onmacht van je ouders. Misschien heb je strategieën ontwikkeld om er een weg vinden, zodat je je toch nog enigszins veilig of geliefd kon voelen. Deze strategieën (ook wel innerlijk delen genoemd) zijn als kind heel functioneel. In het hier en nu zijn ze vaak disfunctioneel en heb je er last van.

Hoe werken deze opstellingen

Bij trauma opstellingen stellen we deze intern ontwikkelde delen op. Inzicht in deze delen heeft vaak een diepe impact en geeft ruimte en mogelijkheid om andere keuzes te maken, waarbij je meer bij jezelf kan blijven en betere eigen  keuzes kan maken.

Veilige begeleiding

De processen worden begeleid door Maartje van Driel, Zij zorgt voor een veilige en  liefdevolle omgeving .

Wil jij de impact van opstellingen ervaren?

Blijf jij steeds tegen dezelfde thema’s in je leven aanlopen? Heb je het gevoel niet echt vooruit te komen? Blijf je op zoek naar je zelfvertrouwen? Zijn er mensen in je leven waar je mee blijft botsen? Zomaar een paar situaties. Herkenbaar? Dan zou een opstelling misschien iets voor jou kunnen zijn.