Familieopstellingen dagen

Wat zijn Familieopstellingen?Familieopstellingen dagen Nancy Meijs en Maartje van Driel In een ander licht

Familieopstellingen is een methode ontwikkeld door Bert Hellinger
In een familieopstelling werken we met een groep waarin je met een vraagstelling kunt komen over een probleem of patroon in je leven, waar je naar wilt kijken. Ieder mens maakt onderdeel uit van systemen, je gezin van herkomst, je familie in zijn geheel, je relatie of je werk waarin je verbonden met elkaar bent. In ieder systeem zijn regels en wetten, en heeft iedereen een plek, maar soms is jouw plek niet duidelijk.

Patronen en thema’s worden zichtbaar

Tijdens een opstelling representeren de groepsleden de mensen uit jouw persoonlijke systeem van familie of relaties, of een deel hiervan. Hierdoor wordt het thema en de patronen zichtbaar. Doordat je op een plek wordt neergezet voor een bepaald persoon kom je gelijk in zijn/haar energie en ervaar je wat er onderling speelt in het systeem. Door zaken uit te spreken en verschuivingen toe te laten werkt dit helend en inzicht gevend. Bijvoorbeeld, de (volg)orde kan hersteld worden, je neemt je eigen plek weer in, belemmeringen worden zichtbaar, en er kan mogelijk een betere balans komen tussen geven en nemen of gemis en verlangen.

Vraagstelling inbrengen of alleen als representant meedoen

Je kunt je vraag in een opstelling bekijken. We werken dan een uur aan jouw vraag of probleem. Of je kunt alleen als representant meedoen. Je ervaart als representant regelmatig thema’s die met jouw eigen persoonlijke leven te maken hebben. Alle deelnemers blijven de hele dag. Je kunt dus naast inbrenger in een andere opstelling als representant worden ingezet.

Veilige begeleiding

Wij begeleiden dit proces en zorgen voor een veilige omgeving. Er kunnen op deze dag een aantal mensen een vraag inbrengen die we door middel van een opstelling bekijken. Een opstelling duurt maximaal 1 uur.

Wil jij de impact van opstellingen ervaren?

Blijf jij steeds tegen dezelfde thema’s in je leven aanlopen? Heb je het gevoel niet echt vooruit te komen? Blijf je op zoek naar je zelfvertrouwen? Zijn er mensen in je leven waar je mee blijft botsen? Zomaar een paar situaties. Herkenbaar? Dan zou een opstelling misschien iets voor jou kunnen zijn.

Geef je per mail of telefoon op bij Maartje van Driel of Nancy Meijs.

Prijs: Inbrenger € 95, –
Representant € 40, –

Koffie en thee zijn inbegrepen. Lunchpauze is 45 minuten, lunch zelf verzorgen.

Voor opstellingendagen geldt dat het doorgaat bij minimaal 10 deelnemers zijn, we doen maximaal 5 opstellingen

De volgende data voor familieopstellingen zijn:

Vrijdag 17 september 2021 Doorn, Sansoma 10.00-15.00 uur
Zaterdag 30 oktober 2021 Heemstede, basisschool Icaris 10.00-15.00 uur

Data voor trauma opstellingen volgen snel

 

de dagen gaan door als de corona maatregelen het toelaten

Nancy Meijs en Maartje van Driel
Wij kijken er naar uit om samen met jullie een mooie dag van te maken