Praktijk voor Inergratieve Psychotherapie
Neem Contact op: 06 -17263011

Familieopstellingen

Familieopstellingen

Familieopstellingen (ook wel systemische werk) is een methode die heel goed kan werken als je je verstrikt voelt in oude patronen. Je blijft bijvoorbeeld dingen doen die je helemaal niet wilt of je doet de dingen niet die je heel graag wilt doen. Je voelt je niet vrij in je doen en laten, maar je hebt er eigenlijk geen grip op wat het nu eigenlijk precies is. Het overkomt je als het ware.
Iedereen heeft een plek in een (familie) systeem en dit systeem wordt in balans gehouden door alle personen die er in dit system voor komen. Je kan je voorstellen dat, als dit systeem om één of andere reden uit balans raakt, dat impact heeft op alle personen in dat systeem.

Familieopstellingen geven helderheid in hoe jouw leven er op dit moment uitziet. Waar sta jij in jouw systeem, is dat je juiste plek?  Welke dymamieken zijn er in jouw familie van herkomst die in jouw leven doorwerken?

Familieopstellingen geven diepe inzichten. Door de juiste ordening weer te herstellen ontstaat er een gevoel van vrijheid en diepe vrede.

Kijk in de agenda voor de eerstvolgende familie opstellingen dagen in Regio Rotterdam

Familieopstellingen dag

Wat zijn Familieopstellingen?

Familieopstellingen is een methode ontwikkeld door Bert Hellinger

In een familieopstelling werken we met een groep waarin je met een vraagstelling kunt komen over een probleem of patroon in je leven, waar je naar wilt kijken. Ieder mens maakt onderdeel uit van systemen, je gezin van herkomst, je familie in zijn geheel, je relatie of je werk waarin je verbonden met elkaar bent. In ieder systeem zijn regels en wetten, en heeft iedereen een plek, maar soms is jouw plek niet duidelijk.

Patronen en thema’s worden zichtbaar

Tijdens een opstelling representeren de groepsleden de mensen uit jouw persoonlijke systeem van familie of relaties, of een deel hiervan. Hierdoor wordt het thema en de patronen zichtbaar. Doordat je op een plek wordt neergezet voor een bepaald persoon kom je gelijk in zijn/haar energie en ervaar je wat er onderling speelt in het systeem. Door zaken uit te spreken en verschuivingen toe te laten werkt dit helend en inzicht gevend. Bijvoorbeeld, de (volg)orde kan hersteld worden, je neemt je eigen plek weer in, belemmeringen worden zichtbaar, en er kan mogelijk een betere balans komen tussen geven en nemen of gemis en verlangen.

Vraagstelling inbrengen of alleen als representant meedoen

Je kunt je vraag in een opstelling bekijken. We werken dan een uur aan jouw vraag  of probleem. Of je kunt alleen als representant meedoen.  Je ervaart als representant regelmatig thema’s die met jouw eigen persoonlijke leven te maken hebben. Alle deelnemers blijven de hele dag of avond. Je kunt dus naast inbrenger in een andere opstelling als representant worden ingezet, dit is altijd je eigen keuze.

Veilige begeleiding

Wij begeleiden dit proces en zorgen voor een veilige omgeving. Er kunnen op deze dag een aantal mensen een vraag inbrengen die we door middel van een opstelling bekijken. Een opstelling duurt maximaal 1 uur.

Wil jij de impact van opstellingen ervaren?

Blijf jij steeds tegen dezelfde thema’s in je leven aanlopen? Heb je het gevoel niet echt vooruit te komen? Blijf je op zoek naar je zelfvertrouwen? Zijn er mensen in je leven waar je mee blijft botsen? Zomaar een paar situaties. Herkenbaar? Dan zou een opstelling misschien iets voor jou kunnen zijn.

 

Ga naar de agenda voor de data van de dagen

 

– Als je eenzaamheid voelt
– Als je angst voelt
– Als je het gevoel hebt dat je er niet bij hoort of uitgesloten wordt
– Als je je niet vrij voelt
– As je je doelen niet haalt
– Als je een enorm verantwoordelijkheid gevoel hebt.
Dit zijn een aantal voorbeelden en er zijn er nog veel meer.
In familieopstellingen stellen we (een deel van) je familie op en eventueel belemmerende patronen of emoties die je ervaart. Door dit in de ruimte te plaatsten krijg je zicht op de dynamiek waar in je verstrikt zit en kan je leren om op een ander manier te gaan reageren. Het is een zeer doeltreffende manier om onbewuste patronen en dynamieken op te sporen en te veranderen..

je naam (verplicht)

je adres (optioneel)

je email (verplicht)

je telefoonnummer (verplicht)

onderwerp

je bericht

Contact

In een ander licht
Maartje van Driel

Op dinsdag middag, woensdag en donderdag;

Met Stip
Raadhuisplein 14
2914 KM Nieuwerkerk aan den IJssel

Op maandag en vrijdag bereikbaar bij:

Sansoma 
Dorpsstraat 26
3941 JM Doorn

Mobiel: 06 -17263011
e-mail -Maartje

info@ineenanderlicht.nl

Laatste berichten