Familie-opstellingen en trauma-opstellingen (IZR)

Familie-opstellingen

Familie-opstellingen (ook wel systemische werk) is een methode die goed werkt als je je verstrikt bent in oude patronen. Je blijft bijvoorbeeld dingen doen die je helemaal niet wilt of je doet de dingen niet die je heel graag wilt doen. Hierdoor voel je je van binnen je je niet vrij en je hebt er geen grip op wat het nu eigenlijk precies is. Het overkomt je als het ware.
Iedereen heeft een plek in een (familie) systeem en dit systeem wordt in balans gehouden door alle personen die in dit system voor komen. Dus als dit systeem om één of andere reden uit balans raakt, heeft dat impact op iedereen in dat systeem.

Helderheid

Door familieopstellingen krijg je helderheid in hoe jouw leven er op dit moment uitziet. Je gaat zien waar jij staat in jouw systeem en of je op de juiste plek staat?  Ook wordt duidelijk welke dynamieken er spelen in jouw familie van herkomst die in jouw leven doorwerken?

Diepe inzichten

Familieopstellingen geven diepe inzichten. Door de juiste ordening weer te herstellen ontstaat er een gevoel van vrijheid en diepe vrede.

Kijk in de agenda voor de eerstvolgende familie opstellingen dagen

Traumaopstellingen / opstelling van het verlangen

Deze methode is ontwikkeld door Psychotherapeut dr. Franz Rupert. Hij heeft onderzocht hoe we omgaan met  (vroegkinderlijk) stress of trauma. Trauma’s die zijn ontstaan bij ouders of voorouders kunnen soms diepe sporen achterlaten. De impact daarvan wordt gedragen door volgende generaties. Onmacht, angst, verdriet, woede zijn vaak het gevolg, zonder er grip op te hebben. Als je een kind bent van getraumatiseerde ouders,  is het voor jou als kind niet makkelijk om om te moeten gaan met de pijn of de onmacht van je ouders. Misschien heb je strategieën ontwikkeld om er een weg vinden, zodat je je toch nog enigszins veilig of geliefd kon voelen. deze strategieën ( ook wel innelijk delen genoemd) zijn als kind heel functioneel In het hier en nu zijn ze vaak niet disfunctioneel en heb je er last van.

Hoe werken deze opstellingen

Bij trauma opstellingen stellen we deze intern ontwikkelde delen op. Inzicht in deze delen heeft vaak een diepe impact en geeft ruimte en mogelijkheid om andere keuzes te maken, waarbij je meer bij jezelf kan blijven en betere eigen  keuzes kan maken.

Deze opstellingen kunnen individueel gedaan worden of in groepen.

Kijk voor data in de agenda.

Opstellingen dagen

Inbrengers en representanten / resonant

Tijdens een familie-opstelling representeren de groepsleden de mensen uit jouw persoonlijke systeem van familie of relaties, of een deel hiervan. Bij een trauma opstelling representeren de groepsleden jou innerlijke delen.  Hierdoor wordt het thema en de patronen zichtbaar. Doordat je op een plek wordt neergezet voor een bepaald persoon ervaar je de energie van die persoon ervaar je wat er onderling speelt in het systeem. Door zaken uit te spreken en verschuivingen toe te laten werkt dit helend en inzicht gevend. Bijvoorbeeld, de (volg)orde kan hersteld worden, je neemt je eigen plek weer in, belemmeringen worden zichtbaar, en er kan mogelijk een betere balans komen tussen geven en nemen of gemis en verlangen.

Bij trauma opstellingen heet de persoon die wordt opgesteld een resonantie persoon. Hij of zij vertegenwoordigt een innerlijk deel van de persoon die een vraag inbrengt. Resonantiepersonen representeren onbewuste innerlijke delen die in ons leven invloed op ons hebben.

Vraagstelling inbrengen of alleen als representant meedoen

Je kunt je vraag in een opstelling bekijken. We werken dan een uur aan jouw vraag  of probleem. Of je kunt alleen als representant meedoen.  Je ervaart als representant regelmatig thema’s die met jouw eigen persoonlijke leven te maken hebben. Alle deelnemers blijven de hele dag of avond. Je kunt dus naast inbrenger in een andere opstelling als representant worden ingezet, dit is altijd je eigen keuze.

Veilige begeleiding

Wij begeleiden dit proces en zorgen voor een veilige omgeving. Er kunnen op deze dag een aantal mensen een vraag inbrengen die we door middel van een opstelling bekijken. Een opstelling duurt maximaal 1 uur.

Wil jij de impact van opstellingen ervaren?

Blijf jij steeds tegen dezelfde thema’s in je leven aanlopen? Heb je het gevoel niet echt vooruit te komen? Blijf je op zoek naar je zelfvertrouwen? Zijn er mensen in je leven waar je mee blijft botsen? Zomaar een paar situaties. Herkenbaar? Dan zou een opstelling misschien iets voor jou kunnen zijn.

Ga naar de agenda voor de data van de dagen

 

Wanneer kan je een opstelling doen

Als je:

–  eenzaamheid voelt
–  angst voelt
–  het gevoel hebt dat je er niet bij hoort of uitgesloten wordt
–  je niet vrij voelt
– e je doelen niet haalt
–  een enorm verantwoordelijkheid gevoel hebt.

Dit zijn een aantal voorbeelden en er zijn er nog veel meer.
In familieopstellingen stellen we (een deel van) je familie op en eventueel belemmerende patronen of emoties die je ervaart. Door dit in de ruimte te plaatsten krijg je zicht op de dynamiek waar in je verstrikt zit en kan je leren om op een ander manier te gaan reageren. Het is een zeer doeltreffende manier om onbewuste patronen en dynamieken op te sporen en te veranderen..

  je naam (verplicht)

  je adres (optioneel)

  je email (verplicht)

  je telefoonnummer (verplicht)

  onderwerp

  je bericht