Retraites

In een ander licht organiseert regelmatig stilte-retraites. In deze dagen wordt met aandacht voor jezelf en in stilte, gewerkt aan dingen die voor jou belangrijk zijn of waar je in het dagelijks leven tegen aan loopt.

Tijdens deze stilteretraites maakt de stilte het mogelijk om makkelijker bij jezelf te komen en om over jezelf te reflecteren. Er zijn minder prikkels waardoor je je eigen binnenwereld kan verkennen.

De stilte brengt je dichter bij wie je werkelijk bent.

Jij zelf staat centraal

In alle rust en zonder oordeel kan je reflecteren over jezelf, zonder dat je rekening hoeft te houden met anderen.

De stilte spreekt voor jou.

Stilzijn in een groep geeft een extra dimensie, waarbij je de verbinding met je zelf en ook die met de ander voelt. In de stilte en bezinnings weekenden werken we met een programma dat jou ondersteunt om de thema’s die jou bezighouden te onderzoeken. Hiervoor worden verschillende methoden gebruikt zoals

 • visualisaties
 • meditaties
 • muziek
 • mindfulness
 • mooie teksten of gedichten.
 • verschillende ontspanningsoefeningen gebruikt, zoals TRE, ademhalingsoefeningen

De locaties waar de bezinningsdagen worden gehouden liggen midden in de natuur. Je kunt in de vrije tijd door bossen of velden struinen of rustig onder een boom zitten een prachtige tuin. er is volop gelegenheid om te genieten van de rust van de natuur waar je in stilte tot je zelf kunt komen.

Heb je behoefte aan een moment voor jezelf, kijk dan hier voor de data.

Stilte en innerlijk kind retraite

7-9 november 2024

 

In deze drukke hectische tijd kun je behoefte hebben om je af en toe terug te trekken om ruimte te nemen om bij jezelf te komen. Stilte is de manier bij jezelf om te komen. De innerlijk kindweg naar binnen is het gemakkelijkste als je tijd neemt; Voorbij je gedachten, voorbij de prikkels die je afleiden. In de stilte kun je je innerlijk kind voelen en horen en in de stilte kan je het koesteren en verzorgen.

Over de stilte

In stilte met je zelf in de groep, reflecteer je over jezelf en dat wat jou kan afhouden of belemmeren van een vrij en vreugdevol leven. In stilte staan we stil bij de patronen die je al vroeg hebt aangeleerd om met stress of pijn om te kunnen gaan. Deze patronen noemen we het innerlijk kind. Het kind in ons is klein gebleven en reageert soms op dezelfde manier als toen het klein was. Vooral als er in het hier en nu situaties zijn die lijken  op toen je klein was..  Dat kan ongemakkelijk of pijnlijk zijn en in veel gevallen brengt het je niet waar je wil zijn. Tijdens deze dagen krijg je handvatten om deze patronen te onderzoeken en om te buigen. Meer liefde is het gevolg, niet alleen naar jezelf maar ook naar je omgeving. Als het kind in ons blij is, zijn wij het ook!

In het weekend ben je afwisselend in de groep en heb je voldoende tijd voor jezelf als je daar behoefte aan hebt. Niets moet en alles mag.

Deze retraite is een retraite met diepe impact.

Werken me het innerlijk kind kan triggerend zijn als je in je vroege jeugd heftige dingen hebt meegemaakt. Het kan oude emotis oproepen. Het kan ook een diepe helende werking hebben. Als je twijfelt over deelname, neem dan eerst contact met ons op voor een gesprek, dan kan je een bewuste keuze maken.

Locatie: centrum Athanor Lochem

De 3-daagse wordt gehouden in het prachtige centrum Athanor in Lochem. Dit centrum is bij uitstek geschikt voor een stilte-retraite. Het prachtige centrum is helemaal ingericht op stilte en bezinning. Met mooie ruimtes en fijne slaapkamers. Je krijgt een eigen slaapkamer met badkamer. Er heerst een sereniteit. De gastheer en vrouw zorgen ervoor dat dat jouw verblijf hier op en top geregeld is. De begeleiders van de retraite zorgen voor betrokkenheid en warmte en mogelijkheid tot bezinning. Dit centrum is top!

Het centrum is omringd met een prachtige natuurlijke tuin en ligt midden in de pracht van de Achterhoek. Hier kan je overal verblijven zonder gestoord te worden. Je kan je terugtrekken in de natuur, wandelen in de bossen of velden of lekker tegen een steen of boom aan zitten om naar binnen te keren. De stilte is bijna overweldigend. En als je een keer s nachts naar buiten wil. is de sterrenhemel oogverblindend mooi.

Waar slaap je?

Je slaapt in een één of 2 persoonskamer met een eigen badkamer

In deze kamer kan je je rustig terugtrekken als je daar behoefte aan hebt. De stilte van de natuur zal ook doordringen in je slaapkamer.

 Eten:

Er wordt een heerlijke 3 gangen vegetarisch (zoveel mogelijk biologisch)maaltijd voor ons gekookt door onze kok en er is een uitgebreid ontbijt- en lunchbuffet. Alle maaltijden zijn in onze eigen eet- woonkamer.

Het eten wordt in stilte genuttigd. Zo kan je makkelijker bij jezelf blijven en word je minder afleid door prikkel om je heen

Kosten 

Kosten 695  EUR voor een 2 persoonskamer en 725 EUR voor een 1 persoonskamer

Wanneer

Van donderdag7 november 12.00 uur tot zaterdag 9 november 16.00 uur

Begeleiding

Deze retraite wordt begeleid door Nancy Meijs en Maartje van Driel. Zij zijn allebei integratief therapeut en werken al jaren van uit hun eigen praktijk.

Nancy Meijs: Gedreven, liefdevol, helder, to the point, humor, veel kennis, toegewijd, diepgaand, empathisch

Maartje van Driel: Warm, liefdevol, betrokken, zacht, empathisch, veilig, diepgaand, geduldig.

Dit zijn zo een paar eigenschappen van beide begeleiders, Samen vormen ze een complementerend team bij wie je helemaal jezelf kan zijn. Met hun therapeutische achtergrond zijn ze in staat dingen snel te doorgronden en zien ze waar het om gaat werkelijk over gaat en wat jij nodig hebt.

Er is altijd ruimte voor een individueel gesprek als je daar behoefte aan hebt.

Programma

Donderdag 

11.30     Inloop 

12.15    Kennismaking en praktische zaken.

13.30    Lunch 

14.30    programma,  innerlijk kind werk                               

15.30     Eigen tijd 

17.30     Delen

18.00     Diner 

19.30     TRE

 

Vrijdag 

8.00       Visualisatie 

9.00       Ontbijt 

10.00     Innerlijk kind werk

11.00    tijd voor jezelf 

13.00     Lunch 

14.00     Innerlijk kind werk

15.00    Stilte tijd voor jezelf 

18.00    Diner 

19.00    Eigen tijd

20.00    Ademsessie  

 

Zaterdag 

8.00       TRE

9.00       Ontbijt 

10.00     Innerlijk kind werk

11.00     eigen tijd

13.00    Lunch 

14.00    Afronding 

15.30    Afscheid 

 

Algemene opmerkingen

 • Er is ruimte voor maximaal 14 deelnemers in deze retraite (zowel mannen als vrouwen).
 • Neem gemakkelijk zittende kleding mee.
 • Neem een matje en een dekentje mee als je TRE wil doen
 • Ook tijdens de ‘alleen-tijd’ wordt de stilte in acht genomen en wordt niet gesproken met elkaar. Respecteer elkaar.
 • Ook de maaltijden worden in stilte gehouden.

 

Vervolgsessie 

Wil je een online vervolgsessie bij 1 van ons alvast inplannen dan kan dat. Dit is vaak erg prettig omdat een opstelling nog lang nawerkt. De kosten van deze online sessie is 75 euro.

 • Bij annulering voor 1 augustus 2024, enkel €50,- handelingskosten voor Retraites-Nederland.nl;
 • Na 1 september 2024 ben je 50% van het totale bedrag verschuldigd aan de retraitegever;
 • Na 1 oktober 2024 ben je 75% van het totale bedrag verschuldigd aan de retraitegever;
 • Bij annulering van het weekend door de cursist korter dan 2 weken voor aanvang van het weekend wordt het volledige bedrag aan cursusgeld in rekening gebracht.

Mocht het weekend van onze kant worden geannuleerd, dan zal een volledige terugbetaling plaatsvinden.

 

Inclusief

Deze retraite is inclusief:

– Professionele begeleiding van 2 therapeuten

– 2 overnachtingen op eigen kamer inclusief eigen badkamer

– 2 keer ontbijtbuffet

– 2 keer lunchbuffet

– 2 keer vegetarische 3 gangen maaltijd

– Onbeperkt koffie, thee, water, fruit en snacks

– Toeristenbelasting

 

Stiltedag

Op dit moment staan er geen stilte dagen gepland

‘Ik heb er enorm van genoten. Het was een echte verrassing. Ik denk er tot nu toe dagelijks aan en vind de stilte bij mezelf terug. Ben ook wel onder de indruk van de drukte van alledag. En gun mezelf mijn rust, zo heerlijk, mmm’.

‘Wat een heerlijke, fijne, bijzondere ervaring. Door de rust en stilte ervaar ik zoveel kracht en liefde in mezelf. Een vol programma met zoveel afwisseling.  Ik ben zeer dankbaar.’

Het weekend in stilte met alle aandacht voor mijzelf heeft mij diep geraakt. Ik heb het contact met mezelf weer mogen ervaren.  Hierbij kwam veel verdriet kijken, maar het mocht er allemaal eens zijn. Door de stilte was er meer acceptatie van mezelf in plaats van helemaal vast te lopen in gedachten, gevoelens en emoties.

Ik hoop dat ik de aandacht voor mezelf en de rust die ik in mezelf heb gevonden bij mij kan houden. Tot nu toe lukt mij dat bewonderenswaardig goed.

Tijdens het weekend heb ik ook inzicht gekregen in mijn relaties tot anderen. Wie zijn mij echt nabij, wie gaan mij aan het hart en waarom:  ik kan er bij sommigen nu heel duidelijk de vinger opleggen en dat verdiept voor mij de verbinding met die personen.  Het werkt ook andersom, dan draagt het inzicht bij aan het accepteren dat ik minder nabijheid in die relatie ervaar.

Het weekend laat zich samenvatten in het woord ‘dankbaarheid’. Dankbaarheid aan de begeleiders dat zij zoiets moois kunnen neerzetten, dankbaarheid naar de paar lieve mensen om mij heen die mij willen helpen en begrip en bewondering hadden dat ik dit weekend ging doen. En dankbaarheid naar mezelf, dat ik mezelf deze ervaring heb durven en kunnen geven’.