Retraites

In een ander licht organiseert regelmatig stilte-retraites. In deze dagen wordt met aandacht voor jezelf en in stilte, gewerkt aan dingen die voor jou belangrijk zijn of waar je in het dagelijks leven tegen aan loopt.

Tijdens deze stilteretraites maakt de stilte het mogelijk om makkelijker bij jezelf te komen en om over jezelf te reflecteren. Er zijn minder prikkels waardoor je je eigen binnenwereld kan verkennen.

De stilte brengt je dichter bij wie je werkelijk bent.

Jij zelf staat centraal

In alle rust en zonder oordeel kan je reflecteren over jezelf, zonder dat je rekening hoeft te houden met anderen.

De stilte spreekt voor jou.

Stilzijn in een groep geeft een extra dimensie, waarbij je de verbinding met je zelf en ook die met de ander voelt. In de stilte en bezinnings weekenden werken we met een programma dat jou ondersteunt om de thema’s die jou bezighouden te onderzoeken. Hiervoor worden verschillende methoden gebruikt zoals

  • visualisaties
  • meditaties
  • muziek
  • mindfulness
  • mooie teksten of gedichten.
  • verschillende ontspanningsoefeningen gebruikt, zoals TRE, ademhalingsoefeningen

De locaties waar de bezinningsdagen worden gehouden liggen midden in de natuur. Je kunt in de vrije tijd door bossen of velden struinen of rustig onder een boom zitten een prachtige tuin. er is volop gelegenheid om te genieten van de rust van de natuur waar je in stilte tot je zelf kunt komen.

Heb je behoefte aan een moment voor jezelf, kijk dan hier voor de data.

Retraite systemisch werk en stilte

9, 10 en 11 november 

Verdieping in jezelf

Wil je wat meer verdieping ervaren in het systemisch werk/familieopstellingen dan is deze retraite echt iets voor jou.

We gaan in het prachtige centrum Athanor met een groep aan de slag met systemisch werk en daaromheen met stilte. Iedereen heeft zijn eigen opstelling en doet bij de andere opstellingen mee als representant. Je maakt dus meerdere opstellingen mee en tijdens iedere opstelling zul je merken dat het iets doet met je eigen proces.

Iedereen krijgt een eigen opstelling

Je krijgt theorie achter het systemische werk en IZR-processen ( opstellen van het verlangen), meditatie en oefeningen om te ervaren hoe jouw plek is in jouw systeem en wat er mogelijk voor blokkades zijn om vooruit te kunnen in jouw proces of jouw wensen in het leven.

Daarbuiten zijn we stil zodat iedereen verder kan met zijn eigen innerlijke proces en de ruimte heeft om dit in alle rust door te werken. Er is dan tijd voor een wandeling in het bos, het lopen van het labyrint, vuurtje stoken of inspiratie opdoen in de stenencirkel.

Waar
De 3-daagse vindt plaat in Centrum Athanor in de Lochem. Dit is een prachtige inspirerende plek, midden in de natuur. Je kan je bijna geen mooiere plek bedenken. De rust, de sereniteit van deze plek vraagt direct om naar binnen te keren. Hier kan je rustig zijn, zonder dat je wordt afgeleid door externe prikkels. Het is een oase van rust.

Begeleiding:

Maartje van Driel en Nancy Meijs zijn 2 zeer ervaren en betrokken therapeuten die al jar

Vrouwenretraite stilte en Vrouwenkracht

Dat en informatie voor deze retraite volgen binnenkort

 

 

Stiltedag

Op dit moment staan er geen stilte dagen gepland

‘Ik heb er enorm van genoten. Het was een echte verrassing. Ik denk er tot nu toe dagelijks aan en vind de stilte bij mezelf terug. Ben ook wel onder de indruk van de drukte van alledag. En gun mezelf mijn rust, zo heerlijk, mmm’.

‘Wat een heerlijke, fijne, bijzondere ervaring. Door de rust en stilte ervaar ik zoveel kracht en liefde in mezelf. Een vol programma met zoveel afwisseling.  Ik ben zeer dankbaar.’

Het weekend in stilte met alle aandacht voor mijzelf heeft mij diep geraakt. Ik heb het contact met mezelf weer mogen ervaren.  Hierbij kwam veel verdriet kijken, maar het mocht er allemaal eens zijn. Door de stilte was er meer acceptatie van mezelf in plaats van helemaal vast te lopen in gedachten, gevoelens en emoties.

Ik hoop dat ik de aandacht voor mezelf en de rust die ik in mezelf heb gevonden bij mij kan houden. Tot nu toe lukt mij dat bewonderenswaardig goed.

Tijdens het weekend heb ik ook inzicht gekregen in mijn relaties tot anderen. Wie zijn mij echt nabij, wie gaan mij aan het hart en waarom:  ik kan er bij sommigen nu heel duidelijk de vinger opleggen en dat verdiept voor mij de verbinding met die personen.  Het werkt ook andersom, dan draagt het inzicht bij aan het accepteren dat ik minder nabijheid in die relatie ervaar.

Het weekend laat zich samenvatten in het woord ‘dankbaarheid’. Dankbaarheid aan de begeleiders dat zij zoiets moois kunnen neerzetten, dankbaarheid naar de paar lieve mensen om mij heen die mij willen helpen en begrip en bewondering hadden dat ik dit weekend ging doen. En dankbaarheid naar mezelf, dat ik mezelf deze ervaring heb durven en kunnen geven’.