Praktijk voor Inergratieve Psychotherapie
Neem Contact op: 06 -17263011

Partners in beeld, boekrecensie

Partners in beeld,  Boekrecensie

Partners in Beeld, seksueel misbruik raakt het hart van de relatie

Auteur: Ivonne Meeuwsen

Uitgever: Ivonne Meeuwsen 2016

cover partners voor media

Partners in beeld: Seksueel misbruik raakt het hart van de relatie!

Eindelijk een boek dat speciaal geschreven is voor partners van slachtoffers van seksueel misbruik. In haar boek gebruikt Ivonne de term overlevers wat nog duidelijker weer geeft wat de impact is op het leven van mensen die te maken hebben met dit thema.

Vanuit mijn praktijk voor psychotherapie kom ik veel tegen dat vooral de aandacht uit gaat naar de overlevers. In dit boek krijgen de partners erkenning voor het deel wat zij te dragen hebben in de relatie met een overlever. Partners van seksueel misbruik worden nog te vaak niet gehoord of gezien; er is weinig geschreven over wat het betekent om naast iemand te leven met zulke traumatische ervaringen.

Vanuit mijn invalshoek als therapeute geeft dit boek mij weer nieuwe inzichten in de ervaring voor de partner van de overlever. In hun relatie met een overlever is er voor hen het risico verstrikt te raken in de onverwerkte emoties en overlevingsstrategieën die de overlever heeft ontwikkeld in zijn of haar leven. Voor de partners dus ook goed om zich daarvan bewust te zijn en daar aandacht aan te geven.

Ivonne maakt goed duidelijk dat niet alleen de overlever kampt met gebrek aan vertrouwen, het zich veilig voelen en echte intimiteit maar dat ook de partner hiermee besmet kan raken.

‘ Dit boek is een must voor iedere partner van een overlever’.

Ik denk dat iedere overlever en iedere partner van een overlever dit boek moet lezen. Ivonne weet als geen ander weer te geven wat de impact is van seksueel misbruik op de relatie en hoe onmachtig, boos of verdrietig je je als partner kan voelen.

In het boek wijst ze de weg om samen te werken aan een relatie die in balans is en waarin liefde, veiligheid en intimiteit kan floreren ondanks de beschadigingen uit het verleden.

 

Maartje van Driel

Praktijk voor integratieve psychotherapie

Maassluis

www.ineenanderlicht.nl

Geef een reactie

Contact

In een ander licht
Maartje van Driel

Op dinsdag middag, woensdag en donderdag;

Met Stip
Raadhuisplein 14
2914 KM Nieuwerkerk aan den IJssel

Op maandag en vrijdag bereikbaar bij:

Sansoma 
Dorpsstraat 26
3941 JM Doorn

Mobiel: 06 -17263011
e-mail -Maartje

info@ineenanderlicht.nl

Laatste berichten