TRE en EMDR

TRE een nieuwe revolutionaire methode om stress en spanning te reduceren!

In Nederland is TRE een methode die flink in opkomst is, terwijl de methode wereldwijd al veel toegepast wordt.

Wat is TRE?

Trauma and tension Release exercises  is een innovatieve reeks van oefeningen die het lichaam helpt bij het loslaten van diepe patronen van stress en trauma in de spieren en zenuwen. Op een veilige en natuurlijke manier en door een aantal fysieke oefeningen ontstaat een reflexmechanisme van schudden of trillen dat voor een diepe ontspanning zorgt en dat het zenuwstelsel kalmeert. De methode is ontwikkeld door Dr David Berceli, PhD.

TRE is gebaseerd op het fundamentele idee, ondersteund door recent onderzoek, dat stress, spanning en trauma zich zowel op psychisch als op fysiek gebied kan manifesteren. TRE’s reflexieve spiertrillingen voelen aangenaam en rustgevend aan. Mensen geven aan dat ze diepe gevoelens van vrede en welzijn ervaren als ze de oefeningen gedaan hebben.

Zelfgenezend vermogen van het lichaam.

TRE is ontstaan uit Dr. David Berceli’s werk met grote getraumatiseerde gemeenschappen tijdens zijn verblijf in Afrika en het Midden-Oosten. Zijn observaties en onderzoek hebben geleid tot het inzicht dat schudden en trillen een ingebouwde en lichaamseigen manier is die gebruikt kan worden als middel voor zelfgenezing van chronische stress, spanning en trauma.

TRE is een veilige en effectieve ontspanningstechniek voor de meeste mensen. Het wordt al door vele duizenden mensen wereldwijd toegepast. Het proces kan niet worden gebruikt als vervanging voor andere trauma reducerende methoden, maar kan wel in combinatie met andere methoden worden ingezet (zoals bijvoorbeeld EMDR of andere vormen van integratieve psychotherapie). Voorafgaande aan een sessie TRE zal altijd een vragenlijst worden ingevuld. Bij mensen met een complexe traumatische geschiedenis of met medische beperkingen wordt een uitgebreidere intake gedaan voorafgaand aan de sessies.

Wie kan profiteren van deze methode?

Aangezien dit schudmechanisme in de spieren een onderdeel is van ons natuurlijke gedrag van mensen, kan iedereen profiteren van TRE. Het schudden en trillen van de spieren, verhoogt de veerkracht van het lichaam, omdat het een diepe ontspanning veroorzaakt die natuurlijke stress vermindert. Het kan emoties, variërend van licht overstuur naar ernstige angst verminderen of wegnemen. Stress op het werk, overmatige zorgen, conflicten in relaties, fysieke stress of trauma’s kunnen door de methode verdwijnen of sterk afnemen.

Wie of wat je ook bent, een slachtoffer van geweld of een ongeval, een soldaat die lijdt aan PTSS, een atleet, of gewoon een persoon die weerbaarder wil worden en een beter gevoel over het leven wil krijgen, Trauma Realise Exercises is een ideale eenvoudige manier die voor iedereen mogelijk is.

Vanuit in een ander licht wordt TRE gegeven op individuele basis en in groepsvorm.

TRE- introductie workshop

Wil je op een gemakkelijke manier diepe ontspannen ervaren? Schrijf je dan in voor een TRE- introductie workshop en ervaar het zelf!

In deze workshop:
– wat is stress
– hoe werkt het in je hersenen

– polyvagaaltheorie over de vecht, vlucht, bevries modus
– wat is TRE en hoe werkt het
– TRE sessie zelf ervaren

Kosten: 75 euro (minimaal 5 deelnemers- maximaal 10)

kijk voor de data in de agenda

 

route klik hier

De therapeut zal vragen om aan de traumatische ervaring te denken en er naar te kijken zonder dat je er helemaal in hoeft te ‘duiken’. Er wordt vervolgens een verwerkingsproces gestart door middel van handbewegingen voor de ogen, door tikjes in de oren  (met een koptelefoon) of tikjes op de knieën. De hersenen worden gestimuleerd om de ervaring van de emotionele lading te ontdoen en alsnog versneld verwerkt te worden.

  je naam (verplicht)

  je adres (optioneel)

  je email (verplicht)

  je telefoonnummer (verplicht)

  onderwerp

  je bericht