Praktijk voor Inergratieve Psychotherapie
Neem Contact op: 06 -17263011

Stilte: 5 redenen waarom stilte bijdraagt aan (zelf)compassie

de stilte spreektStilte: 5 redenen waarom stilte bijdraagt aan (zelf)compassie

Stilte is een heel goed middel om naar binnen te keren om te reflecteren over de dingen die belangrijk voor je zijn.  Lees hier de 5 redenen waarom stilte kan bijdragen aan (zelf)compassie:

  1. In de stilte kom je tot jezelf.

In de stilte kan je reflecteren over wie je echt bent, wat je inspireert, wat je belemmert, wat je denkt en voelt en wat je doet. De stilte maakt dat gemakkelijk, omdat je niet afgeleid wordt door externe prikkels, waardoor de dingen zich als vanzelf aandienen.

  1. In stilte kan je gemakkelijker naar binnen keren.

De stilte is een middel om naar binnen te keren. In de stilte wordt je geconfronteerd met alles wat er binnen in jezelf afspeelt. Je kan je denken en voelen onderzoeken en bevragen. De antwoorden komen vanzelf naar je toe. Er ontstaan inzichten die kunnen leiden tot bewustere keuzes.

  1. In stilte sta jij centraal.

In de stilte sta jij centraal. Je hoeft met niemand rekening te houden. Gedachten en emoties verzachten of verdwijnen in de stilte. Er ontstaat zelfcompassie, die ervoor zorgt dat je met meer openheid en liefde naar jezelf kan kijken, zonder oordeel.

  1. In stilte ontstaat verbinding met jezelf

Stilte zorgt ervoor dat je meer in verbinding komt met jezelf, waardoor je je veiliger voelt en krachtiger kan gaan staan voor jezelf. Je wordt ‘OK ’met de dingen. Je begrijpt jezelf in wat je doet en voelt. Je voelt en ziet (belemmerende)dingen nog wel en je kan er ook naar kijken, zonder dat het invloed op je heeft. Er ontstaat meer vrijheid.

  1. Compassie voor de ander

Als je meer zelfcompassie hebt, zal je minder snel oordelen over jezelf. Het gevolg is dat ook oordelen over de ander verdwijnen. Je gaat hen immers ook beter begrijpen. Het gevolg is een betere relatie met jezelf en de ander waardoor ook meer levensgeluk kan ontstaan.

 

Heb jij behoefte aan stilte? Zoek het op en ervaar hoe jij meer (zelf)compassie kan ontwikkelen.

 

Geschreven door Maartje van Driel

Integratief therapeut en organisator van bezinnings- en stilte weekenden

www.ineenanderlicht.nl

Info@ineenanderlicht.nl

 

Geef een reactie

Contact

In een ander licht
Maartje van Driel

Op dinsdag middag, woensdag en donderdag;

Met Stip
Raadhuisplein 14
2914 KM Nieuwerkerk aan den IJssel

Op maandag en vrijdag bereikbaar bij:

Sansoma 
Dorpsstraat 26
3941 JM Doorn

Mobiel: 06 -17263011
e-mail -Maartje

info@ineenanderlicht.nl

Laatste berichten